ЗА ДА СИ В ТЯЛОТО, КОЕТО ОБИЧАШ
НАЧАЛО
СПОРТОВЕ И УСЛУГИ
ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ДОБАВКИ
ДРУГИ

TECHNOGYM


Surya? - какво всъщност означава.


Surya или на български "Суря" (с ударение на "у") се превежда най-общо като "звезда", "слънце". Това е наименованието на главния Слънчев Бог в индуизма. Той има коса и ръце от злато. Придвижва се в небесата с колесница, в която са впрегнати 7 коня (или един кон със седем глави) - символ, представляващ седемте цвята на дъгата и седемте чакри.

В чест на този Бог съществуват храмове из цяла Индия, а вярващите го почитат в множество фестивали, посветени на слънцето. Смята се, че Сурия дава богата реколта, и затова първото жито символично е за него.

Surya namaskara (sun salutation) или "поздрав към слънцето" е една от най-разпространените асани в йогата. Тя присъства в почти всички йога-комплекси. Състои се от 12 движения, които се изпълняват сутрин, при изгрев слънце.
Kangoo JumpsИндийският танц е най-популярен с „говора си“ – а той няма как да бъде усвоен без допълнителните акценти в преподаването– кратки теоретични „паузи“, в които се изучават основните мудри в класическите индийски танци, техните значения, както и комбинации от мудри за изразяване на различни послания.

Специално внимание се обръща на сякаш дребните детайли, които обаче оформят танца в неговата цялост – позициите на главата, очите, брадичката, ръката в точно определен момент от композицията. Изучават се кратки истории и факти за Индия и индийската култура, език, традиции, с цел опознаване на тази великолепна страна, добавяйки още един цвят към палитрата, която представлява индийския танц. Мили хора, ще разберете, че индийските танци, които гледате по филмите, не са недостижими. Очаквам ви! Намаскар!!! Какво включват часовете?
1.Загряване (5 мин.).
2.Припомняне на преподавани стъпки (10 мин.).
3.Теория - припомняне (2 мин.).
4.Нов материал (30 мин.).
5.Теория – нов материал (3 мин.).
6.Повторение на всичко, преподадено в урока (10 мин.).
Инструктор:

Тереза Светломирова Георгиева-ТериВИДЕО: talant.btv.bg

Здравен и спортен център “Аякс” те предупреждава, че резултатите от тренировките са строго индивидуални и зависят от естествените дадености на организма, теглото, здравословното състояние, режима на хранене и волята ти. Не очаквай чудесата да се случат веднага. Едно от качествата които развива спорта е търпението и волята да постигнеш желаната цел.

Свържи се сега с нашия инструктор по телефона или на място, за да разбереш подробности.


БЪРЗИ ВРЪЗКИ:

ПРОМОЦИИ

НОВИНИ

Приятели на нашия спортен център, не забравяйте, че с вашата МултиСпорт карта, можете да посещавате нашия обект и да се включите в множеството активности, предлагани в СКАС „АЯКС“. Очакваме ви!

прочетете още »


АБОНИРАЙ СЕ

Получавай известия по e-mail от спортен център "Аякс" за новости, промоции, промени в графици, цени и други.

Въведи твоя e-mail: