ЗА ДА СИ В ТЯЛОТО, КОЕТО ОБИЧАШ
НАЧАЛО
СПОРТОВЕ И УСЛУГИ
ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ
ДРУГИ

TECHNOGYM

ХРАНЕНЕ ЗА ЗДРАВ СЪН

Безсънието може да се предизвика от неправилно хранене на вечеря. Мазнините, съдържащи се в тлъстите меса са трудносмилаеми, затова не се препоръчват за вечерно хранене.

Избягвай вечер да консумираш домати, спанак, патладжан и картофи, защото те съдържат тирамин, който пък нарушава спокойния сън. Освен в тези продукти, тирамин има и в алкохола, шунката и колбасите. Ако все пак не можеш да се откажете от тях, опитай се да намалиш количества им.

Ако магнезият и калцият са в излишък, също можете да страдаш от безсъние. Избягвай продуктите, богати на тези два минерала - зеле, грах, птиче месо.

Аминокиселината триптофан помага на добрия сън. Тя се съдържа в бананите, пуешкото месо, риба тон, смокините, орехите и пълнозърнестия хляб. За да нямаш проблеми със съня, включи тези храни във вечерното си меню.

Освен всичко това, яж риба, зеленчуци, ориз и салатки (марули), които лесно се усвояват от храносмилателната система. След вечеря пий билков чай, а не черен. Особено полезни са ментата и лайката, както за доброто храносмилане, така и за пълноценната почивка през нощта.

 

ОЩЕ СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕТО:

 

БЪРЗИ ВРЪЗКИ:


ПРОМОЦИИ

НОВИНИ

СПОРТЕН ЦЕНТЪР “АЯКС”

 

СПЕЦИАЛИЗИРАН ЗА ФИТНЕС, АЕРОБНИ И БОЙНИ СПОРТОВЕ С ПРОФЕСИОНАЛНИ ИНСТРУКТОРИ!
Повече от 23 години и съ...

прочетете още »


АБОНИРАЙ СЕ

Получавай известия по e-mail от спортен център "Аякс" за новости, промоции, промени в графици, цени и други.

Въведи твоя e-mail: